صفحه شخصی یاسر محمودی   
 
نام و نام خانوادگی: یاسر محمودی
استان: فارس - شهرستان: ممسنی
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شماره نظام مهندسی:  30585
تاریخ عضویت:  1391/06/07
 روزنوشت ها    
 

 نکات فنی و اجرایی تونل توحید بخش عمران

6


بزرگ‌ترین تونل شهری ایران در شرایطی گشایش می‌یابد که با توجه به ترافیک سنگین و نیاز شدید بخشی از شهر به اتصال 2بزرگراه چمران و نواب صفوی، پروژه تونل توحید دارای 2رشته تونل مجاور هم ( دو قلو ) و هر رشته دارای 3باند رفت و برگشت به طول 2136 متر است.


این در حالی است که اتصال این دو بزرگراه (از میدان توحید تا میدان جمهوری) تا سال 1377 بلاتکلیف بود، اما با توجه به حساسیت، ترافیک سنگین و نیاز شدید شهر به اتصال این دو بزرگراه، شهرداری تهران در سال 1377 اقدام به انتخاب مشاور برای مطالعه و بررسی اتصال این دو بزرگراه کرد، در همین راستا در اواخر سال 1385 پیمانکار انتخاب و در 29/3/86 رسما عملیات اجرایی پروژه تونل توحید شروع شد.


این در حالی است که با احتساب و برنامه زمان‌بندی شده، پروژه باید در مدت 29 ماه از زمان عقد قرارداد اجرا، تکمیل و بهره‌برداری شود که همین مدت زمان تعیین شده برای انجام این پروژه بزرگ با این موقعیت مکانی و ویژگی‌های استثنایی، یک رکورد کم نظیر در جهان برای کشور است. از ویژگی‌های خاص، مهم و منحصر به فرد این پروژه، باید به تلاقی تونل با خط 2و4 مترو اشاره کرد.


این در شرایطی است که در روند حفاری، تونل توحید گاهی با ناپایداری خاک به‌ویژه در شمال شفت میدان توحید مواجه شده است که این امر کندی عملیات اجرا را در برداشته و همچنین در طول مسیر حفاری به معارضانی از جمله لوله‌های آب شرب، تاسیسات شهری، رشته‌های متعدد قنات، کانال‌های فاضلاب و غیره برخورد کرده که با تمهیدات لازم و دقت، موانع را رفع و روند اجرا درحال پیشروی است.


برای اجرای این پروژه 6 کارگاه اصلی در نقاط مختلف:

1- رمپ شمالی، ابتدای خیابان باقر خان

2- میدان توحید

3- نیایش، بین توحید و آزادی

4- تقاطع خیابان آزادی و توحید

5- میدان جمهوری

6- تقاطع خیابان آذربایجان با نواب، به اضافه حدود 30 جبهه کاری در محل مستقر و فعال هستند.



از نکات بارز و قابل اهمیت دیگر، توانمندی فنی و تجربی 3هزار و 400 نفر پرسنل اجرایی در تونل توحید و استفاده از 708 دستگاه تجهیزات سبک و سنگین مدرن درروند اجرای پروژه است.


در احداث و تجهیزات مورد استفاده در تونل توحید از تکنولوژی و دانش فنی و مهندسی روز بهره گرفته شده که از جمله شامل 70 عدد جت‌فن، 11 اگزوز فن برای تهویه وخروج هوای آلوده و ورود هوای تازه به تونل، ژنراتورهای اختصاصی و اضطراری برق که درصورت قطع برق تهران و شبکه سراسری به‌صورت خودکار برق تونل را همواره روشن نگه دارد و جبران قطع برق کند و تأمین روشنایی استاندارد و پیش‌بینی تنظیم نور طبیعی بیرون و نور مصنوعی داخل تونل (عدم‌خیرگی )، تعبیه شبکه‌های فاضلاب و همچنین نصب بیش از 3هزار شمع و بیش از 25هزار قطعه بتنی و نصب سیستم هوشمند و محاسبه دقیق و مقاوم‌سازی‌ تونل در مواجهه با زلزله و تکان‌های تخریبی ناشی از گسل‌هاست.



تونل توحید نخستین بزرگراه شمال به جنوب تهران است که 2 بزرگراه شهید چمران و شهید نواب صفوی را به یکدیگر متصل خواهد کرد.


با بهره‌برداری از تونل توحید، مشکل ترافیک در حدفاصل تقاطع خیابان باقرخان و بزرگراه شهید چمران و خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی رفع می‌شود که صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی‌‌های هوا، صوتی و بصری را نیز به دنبال خواهد داشت.



مشخصات تونل توحـــید


نوع: دوقلو

طول: 2136متر

شیب متوسط طولی تونل: 4 درصد

تعداد خطوط عبوری از هر باند: 3

عرض خارجی: 30 متر

حداکثر عمق از سطح: سی و یک و نیم متر


شـــرایط کلی قرارداد:


-کارفرما: سازمان مهندسی و عمران شهر تهران

-مدیریت طرح: شرکت مدیریت راهبردی ابنیه مهندسی ( مرام )

-پیمانکار: شرکت ساختمانی پرلیت



اطلاعات قراردادی پروژه


-مدیریت طرح: شرکت مدیریت راهبردی ابنیه مهندسی ( مرام (

-پیمانکار : شرکت ساختمانی پرلیت

-تاریخ انعقاد قرارداد ( ابلاغ ):21/3/86

-تاریخ تحویل زمین: 28/3/86

-تاریخ شروع واقعی: 29/3/86



شرح کلی پروژه


اجرای 2 رشته تونل مجاور یکدیگر ( دوقلو ) جهت اتصال بزرگراه چمران به بزرگراه نواب شامل 3 باند رفت و 3 باند برگشت و احداث مسیر دسترسی و پیاده‌روی اضطراری در طرفین تونل با گاباری عبوری هر تونل به ابعاد 5 در11متر با رمپ و لوپ‌ها و دسترسی‌های مورد نیاز در ابتدا و انتهای تونل با تمام امکانات و تأسیسات مکانیکی و برقی مورد نیاز بر اساس شرح خدمات و در قالب قرارداد epc .




بخش‌های مختلف پروژه


-1 کارگاه رمپ شمالی از پایین پل گیشا تا ابتدای خیابان باقرخان

-2 کارگاه میدان توحید

-3 کارگاه نیایش مابین میدان توحید و تقاطع آزادی

-4 کارگاه تقاطع خیابان آزادی

-5 کارگاه میدان جمهوری

-6 کارگاه تقاطع خیابان آذربایجان با نواب



مشخصات فنی پروژه


این تونل با 2 پرتال از شمال خیابان باقرخان تا خیابان آذربایجان در بزرگراه نواب احداث می‌شود و شامل 6 کارگاه جهت انجام بخش‌های مختلف پروژه است. عملیات بازگشایی 2 رمپ ورودی و خروجی تونل از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که تأثیر عمده‌ای بر وضعیت ترافیک منطقه خواهد داشت. تلاقی تونل با خطوط مترو باعث شده تا مطالعات فنی در سطح بالایی انجام پذیرد. از کارگاه‌هایی که در اولویت تجهیز و شروع فعالیت بودند می‌توان به کارگاه‌های رمپ شمالی و میدان توحید و میدان جمهوری و تقاطع آزادی اشاره کرد. مسیر انحراف ترافیک شمال باقرخان با وجود معارض متعدد ملکی و تأسیساتی از اهمیت ویژه‌ای جهت عملیاتی شدن فعالیت‌های اصلی برخوردار است.



مزایای احداث تونل توحید


کاهش نیاز به رفع معارض ملکی و تاسیسات شهری، ارتقای عملکرد کریدور شهید چمران _ شهید نواب در شبکه معابر شهر تهران از جاده دسترسی به بزرگراه، افزایش سرعت اجرای پروژه و در نتیجه تسریع در بهره‌برداری از آن، کاهش زمان سفرهای درون شهری، ترافیک عبوری به علت افزایش متوسط سرعت حرکت وسایل نقلیه و تسهیل در دسترسی‌های محلی، کاهش مصرف سوخت وسایل نقلیه و جلوگیری از هدر رفتن سوخت، افزایش ایمنی عبور و مرور و در نتیجه کاهش حوادث، تصادفات و جرایم ترافیکی، کاهش آلودگی محیط زیست اعم از صوتی و هوایی، کاهش استهلاک وسایل نقلیه و هزینه‌های نگهداری و تامین قطعات یدکی، بالا رفتن امنیت فکری و کاهش اضطراب شهروندان مزایای احداث تونل توحید.

این تونل از شمال خیابان باقرخان تا خیابان آذربایجان در بزرگراه شهیدنواب‌صفوی احداث می‌شود تا شمال به جنوب تهران را متصل کند. شرکت مدیریت راهبردی ابنیه مهندسی (مرام) مجری پروژه تونل توحید است.



شرکت ساختمانی پرلیت پیمانکار این پروژه است و رتبه‌های زیر را دارد:

رتبه 1 آب

رتبه 1 راه‌وترابری

رتبه 1 ابنیه

رتبه 1 تأسیسات

رتبه 2 صنعت

رتبه 5 اکتشافات زیرزمینی

دوشنبه 25 آذر 1392 ساعت 10:03  
 نظرات    
 
رسول ملک رییسی 00:03 سه شنبه 26 آذر 1392
0
 رسول ملک رییسی
سلام مهندس عزیز خسته نباشید .

CONTINUE PLEASE
کاظم سراج 00:43 آدینه 29 آذر 1392
0
 کاظم  سراج
سلام
ای کاش به عیب هایش هم اشاره ای می شد!!!!